Donant sentit a les teves dades

Elasticsearch, Logstash i Kibana (ELK)

Si tens masses dades, i massa poc temps, aquesta es la teva trobada, una introducció als tres projectes que et permetrà començar a posar-los en practica al teu dia a dia. I si ja els fas servir, segur que podràs aprendre una mica més

Elasticsearch, Logstash i Kibana (ELK) són tres projectes de codi lliure que permeten processar, cercar i analitzar dades de forma totalment distribuïda:

  • Elasticsearch: és un servidor distribuït de cerca, de forma totalment senzilla i escalable es possible guardar informació, recuperar-la i analitzar-la de moltes maneres.
  • Logstash: és una eina de gestió i anàlisis de logs, amb aquesta eina per exemple es pot guardar informació sobre esdeveniments d'un projecte i analitzar-los posteriorment.
  • Kibana: totalment integrat amb les dues anteriors es el dashboard de referència, amb gràfics, alertes, etc. i sobretot amb uns gràfics d'alta qualitat. 

Ponent

Pere Urbón-Bayes, un enginyer de programari de Barcelona, però que ja porta alguns anys expatriat a Berlín. Sempre ha treballat en projectes on les dades eren la seva part més important, des de projectes sanitaris, de recerca, passant per startups, i no tant startups, a Berlín. Actualment és enginyer de programari a Elasticsearch Inc, on forma part de l'equip de Logstash.

elasticsearch
inQuiet
TICAnoia
Segueix TICAnoia a: