Es presenta a Igualada el primer Postgrau en Direcció de Projectes

Dimecres 12/02/2014

El Postgrau és “essencial per a totes aquelles persones que vulguin saber dirigir projectes dins de les seves empreses”, explica Manel Taboada, director d´estudis i professor de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà.

Aquests propers dies es faran diverses sessions informatives per donar a conèixer el Postgrau a totes les persones interessades en participar-hi.

Igualada, 12 de febrer.- Ahir a la tarda es va presentar el primer Postgrau en Direcció de Projectes (PEDP) que es farà a Igualada a partir del mes de març. El PEDP està pensat per a gerents, responsables de projectes, directors generals, consultors i responsables d'equips que vulguin millorar les seves capacitats i habilitats per gestionar projectes dins de les empreses i millorar així el seu rendiment i resultats. La presentació es va fer a la seu de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i va comptar amb la presència de Manel Taboada, director d'estudis del Postgrau i professor titular de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà; Ramon Costa, director acadèmic del Postgrau; Blai Paco, president de la UEA; Jaume Catarineu, president de TIC Anoia; i Josep Mª Mestre, de l'Ajuntament d'Igualada.
 
Es presenta a Igualada el primer Postgrau en Direcció de Projectes
Es presenta a Igualada el primer Postgrau en Direcció de Projectes
"Saber dirigir un projecte és una necessitat real per a totes les empreses" explicava Manel Taboada en nom de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, centre impulsor del Postgrau, i que es va mostrar molt satisfet de poder portar aquest postgrau a l'Anoia: "Aquesta és la primera vegada que el fem a Igualada, però tenim sis anys de gran experiència a Sant Cugat. Estem molt contents dels resultats i esperem que el Postgrau també serveixi per les empreses de l'Anoia”.
 
El PEDP està dirigit a gerents, responsables de projectes, directors generals, consultors i responsables d'equips que es vulguin “dotar dels coneixements, habilitats i tècniques per dirigir projectes des d'un punt de vista metodològic. A més, el Postgrau donarà coneixements en direcció de persones i equips i també en la gestió dels canvis", definia Ramon Costa, director acadèmic del Postgrau, i que precisament ahir va fer una xerrada sobre la gestió del canvi associada a projectes tecnològics a les empreses.
 
La direcció de projectes és un "repte molt sensible per a totes les empreses", va destacar en Blai Paco, president de la UEA. "Hem de saber gestionar projectes dins de les empreses perquè hi ha molt en joc: poder complir amb calendaris d'aplicació, donar un producte o servei de qualitat i evitar desviacions en els pressupostos. Les persones que faci aquest curs podran aconseguir aquests objectius", explicava Blai Paco.
Aquestes són habilitats necessàries que no sempre s'ensenyen a les classes o universitats: "A la facultat et formen com a tècnic o especialista, però no ens formen en aquestes habilitats tan necessàries en el dia a dia d'una empresa. Aquesta és una gran oportunitat per a tots aquells professionals que vulguin liderar nous projectes dins de les seves empreses", deia Jaume Catarineu, president de TIC Anoia.
 
Per la seva part, Josep Mª Mestre, va donar tot el suport de l'Ajuntament d'Igualada en iniciatives com aquestes: “Per a la ciutat és molt important fer projectes formatius com aquest, esperem poder tenir-ne molts més. Per això tenen tot el nostre suport”.
 

Millorar en la gestió de projectes per fer més productiva l'empresa

 
Aquest postgrau és una iniciativa de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà, adscrita a la UAB, amb la col·laboració de TIC Anoia, la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i l'Ajuntament d'Igualada i amb el suport de Ceina i marcmanye.com. El PEDP té com a objectiu desenvolupar noves eines i tècniques per gestionar i liderar d'una forma més eficient els projectes que duen a terme, ja sigui en una empresa consolidada, en PIMES o en nous projectes emprenedors.
 
Les sessions d'aquest Postgrau en Direcció de Projecte es faran tots els divendres i un de cada dos dissabtes al matí, per tal de poder compatibilitzar les classes i l'activitat professional. El PEDP començarà el 21 de març i la presentació dels projectes finals es farà al mes de setembre.
 
Els alumnes rebran un diploma expedit per les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà i obtindran els continguts necessaris per al PMI per poder optar a la certificació oficial “Project Management Professional (PMP)” i “Certified Associate in Project Management (CAPM)”.
 

Sessions informatives per ampliar informació

 
Qui estigui interessat en participar en aquest primer Postgrau en Direcció de Projectes podrà conèixer tots els detalls en les tres sessions informatives que s'han previst per les següents setmanes. Aquestes sessions es faran els propers dimarts 18 i dijous 24 de febrer i el dimarts 4 de març a IG-Nova Tecnoespai, a partir de les 19:00h. Per participar en aquestes sessions s'ha de reservar cita als correus informatica@eug.es i ramon.costa@eug.es.
 
Les inscripcions ja es poden fer a la Secretaria EUG Informática, de les Escoles Universitàries Gimbernat i Tomàs Cerdà (informatica@eug.es). Els interessats podran ampliar aquesta informació a la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), al web de TICAnoia (www.ticanoia.cat), a IGnova Empresa de l'Ajuntament d'Igualada i a Ceina.
Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube