La tecnologia de blocs “Blockchain” arriba a Igualada de la mà de TICAnoia i la UEA

Dimecres 08/02/2017
L'expert mundial en blockchain, Alex Puig, serà el proper dimarts 14 de febrer a l'Adoberia Bella d'Igualada per explicar què és la tecnologia de blocs “Blockchain” i com està canviant profundament la indústria i serveis a Internet. La xerrada porta per nom “LA REVOLUCIÓ QUE ARRIBA – De la Internet de les Coses al Bitcoin”

Igualada, any 2021. En Joan arriba a casa cansat de la feina. És hivern i fa fred, però quan entra el pis és calent. Ha programat l'encesa de la calefacció des de la feina. A més, sap que ha pagat l'energia més barata a cada moment perquè el seu contracte digital revisa cada minut quina és la companyia elèctrica més econòmica i li contracta la corrent a l'instant.

Entra a la cuina a fer un mos. La nevera mostra un avís indicant que té una peIta avaria, però ella mateixa ha comprovat a Internet que encara està en garanIa i ja ha avisat al servei de reparació. És diferent del cas de l'ascensor de l'escala, que caldrà pagar-lo entre els veïns. Sort que en Joan, va pactar en el seu contracte digital de lloguer una clàusula que l'exclou del manteniment de l'escala.

S'asseu al sofà, mira el mòbil i somriu. El CF Igualada acaba de guanyar al Barça a l'eliminatòria de la Copa del Rei. Ha perdut l'aposta que havia fet amb el seu fill i li haurà de regalar aquell llibre sobre Messi que tan desitjava. Bé, de fet recorda que ja van preveure l'encàrrec del llibre en el mateix acord digital. En Joan es relaxa, el regal ja deu estar de camí...

 

Totes aquestes situacions, que ara semblen de ciència-ficció, són ja una realitat en diferents projectes pilot que s'estan desenvolupant arreu del món. Ho són gràcies a una tecnologia que marcarà les TICs i tot allò que fem en els propers anys: la tecnologia de blocs, o blockchain.

El blockchain és una nova manera de distribuir informació per Internet de forma consensuada. Sense manipulacions possibles, la informació s'emmagatzema en un gran fitxer compartit (com si fos una gran peŀlícula d'emule o torrent) que creix en fragments anomenats blocs. Aquesta informació està sempre accessible, repartida entre milions d'ordinadors i conté els "contractes digitals", que determinen com fer automàticament pagaments o donar permisos per realitzar accions.

Alex Puig - CEO at Digital Currency Summit
Alex Puig - CEO at Digital Currency Summit

Alex Puig, expert en blockchain i fundador de Digital Currency Summit  ve a Igualada aquest proper dimarts convidat per TICAnoia i la UEA a explicar de manera plana i entenedora la revolució que arriba gràcies al blockchain: pagaments, contractes legals, comerç electrònic i relació amb l'administració pública entre d'altres.

L'acte, que es farà de 9 del mag a 12 del migdia, té el suport de l'Ajuntament d'Igualada i Ubiquat Technologies i està adreçat especialment a PIMES, però també a totes aquelles persones interessades en descobrir com serà el futur.

 

Inscriu-te a l'esdeveniment

 

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube