11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

Dijous 11/02/2021
L'11 de febrer es celebra el  Dia de la Dona i la Nena en la Ciència i des de TICAnoia creiem que és una bona oportunitat per reivindicar el paper de les dones i les nenes en la ciència i la tecnologia i crear vocacions femenines en les disciplines STEM.

11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència
11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència
Sabies que a nivell mundial només el 28% de les alumnes de carreres tècniques són dones o que en estudis de tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) a Catalunya el percentatge de dones graduades és d'un 21%.

Cada cop es parla més de que calen referents perquè les joves vegin que l'enginyeria o les ciències són una opció per a elles, i promoure les vocacions científiques i tecnològiques entre elles ha esdevingut una prioritat per a la comunitat internacional.

El 15 de desembre de 2015 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència , convidant a que s'organitzessin activitats d'educació i sensibilització pública que ajudessin a aconseguir una major participació i progrés de les dones i les nenes a la ciència.

 

I tu què pots fer?

 • Utilitzar els hastags  #DonesTIC i #NoiesTIC per donar a conèixer la teva contribució o qualsevol informació que consideris interessant compartir per trencar amb els imaginaris androcèntircs i els estereotips sexistes.
   
 • La Xarxa de Punts TIC de la Generalitat de Catalunya posa a l'abast de tothom el Repositori de Dones TIC per celebrar el dia de les Nenes en les TIC que segur t'inspirarà alguna acció en la teva organització sigui centre educatiu, empresa, associació, administració... per petita que sigui ens agradria compartir-la
   
 • A nivell estatal existeix un grup de científiques i docents han creat la iniciativa 11 de febrero per promoure la realització d'activitats que "ajudin a visibilitzar el treball de les científiques, a crear rols femenins en els àmbits de la ciència i l'enginyeria i que promoguin pràctiques que afavoreixin la igualtat de gènere en l'àmbit científic". Hi trobaràs un munt de recursos i activitats.
   
 • Seguir iniciatives com Wtic el buscador visual de dones TIC. Un projecte que va néixer el 2020 de la mà de Dones en Xarxa, amb la col·laboració de Sheleader i el suport del Departament de Treball Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.donesenxarxa.cat 
   
 • Assistir a les activitats locals relacionades amb el tema. 
Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube