El Projecte Malla en que participa TICAnoia entrega més de 300 elements de protecció i recapta prop de 6.000€ en la primera setmana de funcionament

Divendres 03/04/2020

En tan sols una setmana, el Projecte Malla ha estat capaç de crear i distribuir 337 elements de protecció per ajudar al sistema sanitari de la Conca d'Òdena en la lluita contra la COVID-19. El projecte ha elaborat 30 respiradors que i ha aconseguit recaptar 5.896€ de donacions privades, el que permetrà continuar amb aquest projecte en les properes setmanes.

Els primers 30 respiradors fabricats a l’Anoia, a punt per ser distribuïts pels centres sanitaris de la Conca un cop siguin homologats
En total, el Projecte Malla ha elaborat en la primera setmana de funcionament 295 viseres de protecció facial i 42 obreportes que s'han repartit entre una desena de centres i institucions. En concret, el material s'ha entregat a les següents entitats: Àuria Grup, la Creu Roja, l'Asil d'Igualada l'Hospital d'Igualada, la Residència Igualada, la Fundació Sanitària Sant Josep, el Consorci Sociosanitari d'Igualada, l'Ajuntament d'Òdena, al Transport Sanitari d'Igualada i la Farmàcia Cristina Casas. A més, s'han elaborat 30 respiradors que tot i no rebre l'homologació oficial, s'entregaran als centres sanitaris.

Aquestes xifres s'aniran ampliant en els propers dies, ja que les impressores 3D continuen treballant per a la fabricació de més elements de protecció.

Malla necessita més aportacions per a seguir imprimint material sanitari en 3D
El Projecte Malla ja ha repartit més de 300 elements de protecció

La campanya de recollida de donacions també funciona a ple rendiment. Des del divendres 27 de març, dia de posada en funcionament del sistema de donacions, i fins el dimecres 1 es van recaptar 5.896€ de més d'un centenar de donants. El col·lectiu vol agrair totes les aportacions rebudes fins dimecres i les que s'han continuat fent durant aquesta setmana.

Les donacions es poden realitzar al portal al web del Projecte Malla gràcies al portal de col·laboració social comunitària Kunectors: https://www.espaimalla.cat/donacions/

Els diners ingressats s'han fet servir per comprar el material necessari per a la producció dels diferents elements de protecció i del respiradors, com ara bobines de filament, adhesius, així com també sufragar els serveis de transport associats.

Val a dir que el col·lectiu també ha rebut en forma de donació centenars de materials de producció, com ara ulleres, brides, material per a imprimir, gomes, etc. Al web del Projecte Malla es poden trobar totes les empreses que han col·laborat fins ara en aquesta iniciativa. El grup vol agrair les nombroses donacions de material que han anat rebent aquests dies de diverses entitats, empreses i particulars.

El Projecte Malla és una iniciativa és una xarxa d'empreses, estudis de disseny i professionals de diversos sectors (enginyers, informàtics, makers, entre d'altres) que treballa en xarxa per ajudar al sistema sanitari en la lluita contra la COVID-19. En total hi ha més de 97 persones implicades en el Projecte Malla, entre l'entrega de material, la fabricació dels diferents elements i el repartiment dels mateixos als diversos centres.

Aquest projecte té la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, l'Ajuntament de Vilanova del Camí, l'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui i l'Ajuntament d'Òdena.

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube