Els candidats a l'alcaldia d'Igualada expliquen les propostes TIC en diferents Cafès Digitals

Dimecres 18/05/2011
Les jornades s'han fet durant els dimarts de cada setmana a la seu de la Unió Empresarial de l'Anoia

Des del passat 5 d'abril i fins al dimarts 17 de maig, sis dels candidats a l'alcaldia d'Igualada han participat en una edició especial dels Cafès Digitals organitzats per la comissió TIC de la Unió Empresarial de l'Anoia, el grup TICAnoia. En aquestes setmanes, Jordi Aymamí (PSC), Marc Castells (CiU), Joan Torras (ERC), Pere Calbó (PP), Montserrat Mateu (ICV) i Ignasi Vich (SI) han explicat les propostes per fomentar l'ús de les TIC a Igualada si poden governar desprès de les eleccions del 22 de maig, a més d'altres propostes empresarials i comercials que porten en el seu programa electoral.

Jordi Aymamí i Jordi Riba (PSC), 5 d'abril

Cafè digital amb Jordi Aymamí (PSC)
Cafè digital amb Jordi Aymamí (PSC)

Jordi Aymamí i Jordi Riba van obrir el torn de Cafès Digitals el passat 5 d'abril. Sobre temes, TIC, Aymamí va destacar el projecte de la Fibra Òptica (FO): “L'Ajuntament d'Igualada i la Generalitat -en l'àmbit del polígon- han impulsat aquest projecte que crearà una de les xarxes més potents” i de la que “en el següent mandat es començarà el seu desplegament”, va assegurar Aymamí. En aquest sentit, l'alcaldable pel PSC va assegurar que “esperem que d'aquí un temps aquest sigui un projecte atractiu per a les empreses” -de moment, el projecte arrencarà com a societat municipal- i espera que tingui un recorregut similar al de l'empresa pública SIMA, que gestiona els aparcaments, i que està a l'espera d'entrada de capital privat.

Fora de l'àmbit TIC, Aymamí va destacar el paper fet per l'espai INNOVA, que dóna suport a les empreses i va defensar els projectes dels centres tecnològics d'AIICA, FITEX i en de Simulació en l'Àmbit de la Salut.

Marc Castells i Àngels Chacón (CiU), 12 d'abril

Cafè digital amb Marc Castells (CiU)
Cafè digital amb Marc Castells (CiU)

El candidat per CiU i la independent Àngels Chacón van ser els següents en participar en els Cafès a Digitals amb els polítics de la ciutat. En l'àmbit TIC, Castells considera que l'aposta de la Fibra Òptica és bona però que “caldrà trobar 1'7MEUR per tirar-la endavant”. Chacón, per la seva banda, va demanar la especialització de la ciutat: “Hem d'especialitzar-nos en un sector. Quan anem a fora ens pregunten ‘en què sou bons'?”, explicava la independent. Un d'aquests àmbits podria ser l'àmbit TIC.

Fora d'aquest àmbit, Castells va reclamar que “l'alcalde hauria de ser el primer comercial d'Igualada” i es va preguntar perquè la ciutat “no té una multinacional de prestigi, com si tenen Reus o Vic”. Castells va lamentar que l'actitud “d'esperar-se al despatx a que passin coses”.

Joan Torras i Ramon Costa (ERC-Reagrupament), 19 d'abril

Cafè digital amb Joan Torras (ERC)
Cafè digital amb Joan Torras (ERC)

El candidat d'ERC-Reagrupament i Ramon Costa van demanar que el territori de l'Anoia ha de ser “atractiu per a les empreses” i que una bona manera d'aconseguir-ho ha de ser “la connexió a la xarxa. El projecte de Fibra Òptica ha de ser un actiu important de la ciutat, però s'ha de rebaixar el cost, tan per les empreses com per als particulars”, va defensar. Costa, al seu torn, va demanar a les administracions que apostin per els tràmits de govern electrònic (l'e-govern), fet que podria “facilitar els tràmits a les empreses” i que també podria “ser un reclam” per a d'altres.

A més d'unes bones connexions de xarxa, Torras va reclamar “unes bones infraestructures, sol industrial a un preu raonable i gent formada”. Fora de l'àmbit TIC, Torras va demanar a la Conca d'Òdena que tingui “capacitat de lideratge” i va denunciar que alguns polítics “tenen l'objectiu de sortir a la foto. Només ens tindran en compte si anem amb una sola veu”, va defensar.

Pere Calbó (PP), 3 de maig

Cafè digital amb Pere Calbó (PP)
Cafè digital amb Pere Calbó (PP)

El candidat pel Partit Popular, Pere Calbó, va destacar que la Fibra Òptica ha de “representar un salt qualitatiu de les empreses i millorar-ne la competitivitat, en especial amb comparació a les comarques del voltant”, va dir. Aquest projecte, a més, “va en relació a la construcció d'una xarxa de FO als polígons i impulsada per la Generalitat”. Calbó també va fer referència a la formació digital i va destacar la feina feta als Centres Cívics pel que fa a la alfabetització digital. A més, va destacar que en el camp de l'educació i en la implantació d'ordinadors a les aules “queda molt camí per recórrer” i va constatar que s'ha fet “molt poc pel que fa a tràmits on-line, especialment si ho comparem amb d'altres ciutats de l'entorn”, va assegurar.

Fora de l'àmbit TIC, Calbó va justificar les empreses municipals “en determinats serveis i no facin “competència al sector privat”. Calbó també va destacar el Centre de Simulació de la Salut i va denunciar que l'Escola d'Enginyeria d'Igualada ja estaria “feta” si el govern de la Generalitat ho hagués engegat en el seu moment.

Montserrat Mateu (ICV), 10 de maig

Cafè digital amb Montserrat Mateu (ICV)
Cafè digital amb Montserrat Mateu (ICV)

La candidata per ICV, Montserrat Mateu va posar sobre la taula una dotzena de propostes per afavorir l'ús de les TIC entre la població i l'Administració. Aquestes eines tenen un doble objectiu: “millorar la cohesió social i afavorir l'ocupació, dins d'una econòmica verda on les TIC i les noves tecnologies hi tenen molt a veure”. Entre les seves propostes, hi destaca la millora del cablejat de la ciutat impartit gràcies a la Fibra Òptica i “impulsada des del 1991” i un canvi en el desenvolupament urbanístic de la ciutat que permeti la instal•lació de noves industries -com les TIC- a la ciutat i que generen menys residus, sorolls, etc...” va comentar. Mateu, a més, va reclamar una millor “comunió TIC entre els ciutadans i l'Administració i que s'ha de convertir en un espai d'interlocució”; la rebaixa de les tarifes telefòniques i el canvi dels processos interns de l'Ajuntament gràcies a les TIC per fer-les “més ràpides i permetin un estalvi de temps”, així com també en els tràmits burocràtics. Mateu també va defensar els processos d'inscripció als Centre Cívics, que en les últimes convocatòries es fan per Internet.

Mateu va centrar la seva intervenció exclusivament en els àmbits TIC.

Ignasi Vich (SI), 17 de maig

Cafè digital amb Ignasi Vich (SI)
Cafè digital amb Ignasi Vich (SI)

Va tancar els Cafès Digitals amb els polítics Ignasi Vich, de SI, qui va remarcar l'aposta del seu partit pel sector TIC, que ha de donar “més informació als ciutadans i potenciar Igualada com a plaça pública per al desenvolupament individual i per les empreses”. A més, Internet s'ha de convertir en una eina clara “per a la transparència i la participació ciutadana dins de la política municipal” i va proposar transformar la web de l'organisme municipal. A més, va prometre la instal•lació d'una xarxa WI-FI amb alguns serveis gratuïts per tota la ciutat tal com fan determinats establiments comercials o aeroports, cosa que “facilitaria la disponibilitat d'informació de la ciutat i de l'Ajuntament als ciutadans”. Vich va fer una defensa de la Fibra Òptica i de la prmoció del seu ús tant l'Administració com per les empreses.

Com Mateu, la intervenció de Vich va tenir un clar accent TIC.

Contacte de Premsa Marc Mañé

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube