Èxit de participació en el concurs EntreviSTEM

Dijous 06/05/2021
El concurs organitzat per TICAnoia per fomentar les vocacions STEM en les joves de la comarca, tanca amb una participació de 132 alumnes, 33 entrevistes inscrites i 28 professionals voluntàries.

TICAnoia valora molt positivament la participació de 132 alumnes, provinents de 6 centres educatius, que van realitzar una entrevista a una professional de l'àmbit STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). L'objectiu del concurs era apropar i donar visibilitat el talent femení STEM de la comarca entre l'alumnat de 10 a 14 anys per fomentar l'interès pels estudis STEM sobretot entre les noies.
A dia d'avui, només el 35% dels estudiants matriculats en carreres universitàries STEM a tot el món són dones i en els equips d'investigació, la presència femenina tot just arriba al 28%.

Aquest èxit de participació a l'EntreviSTEM és una mostra de la sensibilitat dels professionals de l'educació per superar l'escletxa de gènere que hi ha actualment en aquest àmbit. També destacar la gran acceptació que va tenir EntreviSTEM entre les professionals de la comarca que de seguida van sumar-se al projecte 28 voluntàries.

Actualment el jurat està avaluant totes les entrevistes participants, i en breu hi haurà un veredicte. La participació era en dues categories: 5è-6è de primària i 1r-2n d'ESO. El premi a la millor entrevista de cada categoria constarà d'un xec de 100€ en material promocionat per Bureau Vallée, una formació per a tot el grup classe “Comuniquem-nos millor” impartida per l'experta en oratòria Xènia Castelltort, i una subscripció mensual a Filmin. També hi haurà premi al professor/a més motivador, que consistirà en un altaveu sense fils. També hi col·laboren Ceina Formació i Ajuntament d'Igualada.

TICAnoia és l'associació per l'impuls de l'Ecosistema TIC de l'Anoia, nascuda el 2008 que agrupa empreses i professionals de l'àmbit tecnològic de la comarca així com estudiants del mateix sector. TICAnoia és impulsora de projectes com el Grau Universitari TIDiC al Campus Universitari Igualada-UdL, el Col·laboratori d'Innovació Social i Digital o el desplegament de l'àrea 5G a l'Anoia.

 

Els alumnes treballen en les entrevistes per presentar-se al certamen EntreviSTEM organitzat per TICAnoia.
Els alumnes treballen en les entrevistes per presentar-se al certamen EntreviSTEM organitzat per TICAnoia.

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube