Iguana i i2CAT obren vies de col·laboració per a la Recerca i Desenvolupament gràcies a TICAnoia

Dimarts 03/07/2018
La trobada entre Iguana i i2CAT neix gràcies a la reunió convocada per TIC Anoia amb membres de la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWC) amb l'objectiu de propiciar  que Igualada pugui ser seu d'alguna prova pilot en la tecnologia 5G.

Representants de la Fundació i2CAT van visitar les instal·lacions d'Iguana a  Igualada per tal d'estudiar la possibilitat d'utilitzar la infraestructura que tenim desplegada a la comarca de l'Anoia per a la recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) que duu a terme i2CAT, i d'explorar possibles línies de treball conjuntes. La Fundació i2CAT és un centre de recerca i tecnològic senes ànim de lucre que impulsa activitats d'R+D+i en els àmbits d'Internet i les tecnologies digitals avançades. Les seves iniciatives estan centrades en tres objectius: generar coneixement a partir de la participació en projectes de recerca a escala internacional,  ostentant un rol clau en el programa marc de la Unió Europea per a la recerca i la innovació; impulsar col·laboracions amb les empreses mitjançant l'execució de  projectes d'R+D+i orientades a desenvolupar solucions innovadores que aportin valor afegit al mercat; i liderar iniciatives i projectes d'innovació tractors en l'àmbit local que estiguin alineats amb les polítiques i estratègies TIC de les administracions públiques.

 Prova pilot 5 G

En aquest sentit, un dels primers reptes que es podrien plantejar és l'ús experimental de tecnologies 5G, la cinquena generació de tecnologies de telefonia mòbil que ha de permetre grans amples de banda per a la transmissió de dades. Actualment i2CAT està col·laborant en diverses proves pilot de 5G.

D'altra banda i abans de la visita a les instal·lacions d'Iguana, els representats d'i2CAT, Artur Serra, Josué Sallent i Sílvia Castellví, acompanyats pels membres de TIC Anoia Jaume Catarineu, Carles Bas i Pep Solé, van visitar el centre de simulació mèdica 4DHealth de la mà del director de simulació Juan Antonio Muro i de la regidora Patrícia Illa. La visita buscava trobar punts en comú per treballar línies conjuntes de col·laboració en l'àmbit de les TIC i de la salut.

Trobada entre Iguana i i2CAT convocada per TIC Anoia i Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWC) amb l’objectiu de promoure Igualada com a seu de proves pilot en la tecnologia 5G
Trobada entre Iguana i i2CAT convocada per TIC Anoia i Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWC) amb l’objectiu de promoure Igualada com a seu de proves pilot en la tecnologia 5G

Segueix TICAnoia a:
Twitter  Linkedin  Facebook  Slideshare  Flickr  Youtube  Mixcloud