L’Adoberia Bella va ser la seu d’un taller sobre la nova tecnologia 5G que properament tindrem als nostres mòbils.

Dimecres 19/09/2018
El taller va ser impartit per Daniel Camps, responsable de l'àrea de comunicacions sense fils de la Fundació i2CAT. Anteriorment, exercí la tasca d'investigador als laboratoris de NEC a Heidelberg Alemanya. A l'actualitat la seva investigació se centra en el disseny de les futures xarxes 5G.

Jaume Catarineu, president de TICAnoia, presenta el taller sobre tecnologia 5G impartit per Daniel Camps, responsable de comunicacions sense fils de Fundació i2CAT
Jaume Catarineu, president de TICAnoia, presenta el taller sobre tecnologia 5G impartit per Daniel Camps, responsable de comunicacions sense fils de Fundació i2CAT
El ponent va explicar en què consisteix la nova tecnologia 5G que és a punt d'arribar. La part més interessant va ser la presentació d'iniciatives que ja hi ha en marxa i que no serien possibles sense la tecnologia 5G.

Actualment, tots els nostres smartphones treballen amb tecnologia 4G. La nova tecnologia 5G permetrà una trànsit massiu de dades de desenes de milers d'usuaris connectats simultàniament. S'acabarà quedar‑se sense internet al Camp Nou o a la Diagonal de Barcelona amb un milió de persones en una manifestació. El 5G obre noves portes a la medicina que permetran que un cirurgià que estigui a l'Hospital de Bellvitge operi en un hospital a l'altre costat del món, en un país africà, per exemple.

Finalment, i ja més enfocat a les empreses, el 5G s'instal·larà en milions de màquines que controlaran o recolliran dades de milers de sensors. El que s'anomena internet de les coses (IoT). També els cotxes portaran sensors i podran comunicar-se amb d'altres vehicles mentre circulen. Ben aviat podrem veure com una ambulància en servei d'urgència envia un senyal a tots els cotxes que té 500 metres per davant, perquè preguin precaucions davant la seva arribada i li deixin pas, o que els semàfors es vagin sincronitzant en verd per donar-li preferència quan hi arribi.

Més aviat del que ens pensem podrem veure una caravana de 10 camions que circularan per l'autopista, amb una distància entre ells de menys de 10 metres, i en la que només hi haurà un conductor al primer camió. La resta el seguiran guiats o conduits per sistemes connectats mitjançant tecnologies 5G.

El 5G obre moltes possibilitats que generaran noves aplicacions que canviaran la nostra manera de moure'ns o de viure.

La clausura de l'acte va anar a carrer de Jaume Catarineu, President de TICAnoia, que va emmarcar l'activitat en l'àmbit de la formació que es vol oferir tant a empreses del sector TIC com a la resta d'empreses i ciutadans.

5G en perspectiva / Taller sobre tecnologia 5G / Fundació i2CAT

Media center > Material presentacions > Taller d'introducció al 5G i aplicacions a la Indústria 4.0

Segueix TICAnoia a:
Twitter  Telegram  Linkedin  Facebook  Slideshare  Flickr  Youtube