L’Anoia comptarà amb el segon col·laboratori d’innovació social i digital a Catalunya

Dilluns 21/12/2020

L'espai vol impulsar el treball en xarxa entre les entitats del territori per resoldre els reptes de la ciutadania

El Col·laboratori Anoia - Igualada és un projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, l'Ajuntament d'Igualada, l'Associació TICAnoia i la Fundació I2Cat. 

L'Anoia serà la seu del segon laboratori de laboratoris d'innovació d'innovació social i digital de Catalunya. Sota el nom de Col·laboratori Anoia - Igualada, el projecte pretén servir per donar resposta als reptes del territori i innovar conjuntament. Està impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, l'Ajuntament d'Igualada, l'Associació TICAnoia i la Fundació I2Cat.

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, signen el conveni per posar en marxa el Col·laboratori Anoia-Igualada
El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, signen el conveni per posar en marxa el Col·laboratori Anoia-Igualada
Ara, els impulsors, han obert un procés d'adhesió per incorporar agents del territori i dur a terme projectes que se centraran en les activitats al voltant de l'Àrea 5G Penedès Anoia, l'empoderament femení en l'àmbit TIC, les activitats de Fablab / Disseny Lab, el Lab sociosanitari i el Lab de Mobilitat.

En el marc de la iniciativa dels Laboratoris de Ciutadania Digital, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu desplegar un model d'interconnexió de laboratoris d'innovació social i digital per tot el territori català.Després de posar en marxa el Col·laboratori Cat Sud durant el mes de juny de 2020, es va iniciar la identificació d'altres territoris on desplegar el mateix model d'interconnexió de laboratoris d'innovació social i digital per poder estendre aquest projecte a tot Catalunya.

Un col·laboratori és una xarxa de col·laboració entre administracions, universitats, empreses, ciutadania, i centres de recerca. Una xarxa que està vinculada a un territori i aprofita els actius i coneixements dels diversos actors per innovar conjuntament i resoldre els reptes que es plantegen. És un laboratori de laboratoris perquè parteix dels labs o espais d'experimentació existents, des dels quals es connecta tota una xarxa d'institucions i actors clau del territori.

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube