Neix a la Conca el grup Malla, per coordinar treballs en impressió 3D per ajudar als sanitaris

Dilluns 23/03/2020
Atenent a les prediccions dels experts sobre el creixement d'afectats de COVID–19 en els propers dies, i la previsible escassetat de material sanitari, disseny=igualada conjuntament amb TICAnoia ha creat el grup de treball MALLA per coordinar i gestionar les ofertes de material amb possibilitat de ser imprimible en 3D o de ser fabricats en petits tallers i amb materials disponibles dintre la zona de confinament de la Conca d'Òdena.

Malla és una xarxa d'empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers, particulars… disposats a col·laborar, aportant coneixement i eines de fabricació en molts camps i formats diversos. Arreu del món s'han constituït grups amb els mateixos objectius i s'han desenvolupat diverses i enginyoses alternatives de dispositius, components i elements de seguretat de baix preu i producció ràpida. Les noves tecnologies de comunicació, producció digital i la disponibilitat de sofisticats components electrònics permeten crear en poc temps primers models i prototips funcionals. Aquest material pot ser fonamental en moments d'emergència i escassetat en estat de confinament.

El col·lectiu, en contacte amb altres iniciatives similars de la resta de l'estat amb les quals comparteix models i experiències, contrasta la informació amb l'Ajuntament d'Igualada i, a través seu, amb les diverses institucions sanitàries i serveis assistencials. La comunicació constant entre l'administració permet estar atents a les necessitats de tots els agents.

Actualment s'ha posat en marxa un equip amb l'objectiu d'adaptar, segons les possibilitats locals, un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona i en camí de ser validat per diferents entitats.

També s'ha iniciat la fabricació, amb impressores 3D, d'una primera edició de viseres de protecció. 

El material produït es posarà a disposició de l'Ajuntament d'Igualada que en tindrà cura de la seva distribució.

La participació en el col·lectiu és oberta a tothom i sense excloure cap especialitat o àmbit de coneixement ja que és impossible preveure què es pot necessitar en els propers dies.

Si disposes d'una impressora 3D i vols col·laborar onmple es següent formulari per rebre'n les instruccions.

https://www.ticanoia.cat/impressoresmalla  

 

disseny = igualada
TICAnoia

Malla

 

Segueix TICAnoia a:
Twitter  Telegram  Facebook  Linkedin  Youtube  Flickr