Pares i professors s'endinsen en la robòtica i programació

Els tres propers dijous s'impartiran tallers de
Scratch, Arduino i LEGO Education

La robòtica i la programació tenen múltiples aplicacions, com ara l'astronàutica i la medicina, i ajuden a entendre millor els processos matemàtics i desenvolupar la situació espaial en dues i tres dimensions. A més, cada cop ocupen una posició més rellevant en el nostre dia a dia, per la qual cosa és molt útil familiaritzar-se amb el seus conceptes. D'altra banda, estimulen la creativitat, la lògica, l'experimentació, l'aprenentatge, el joc, etc. de manera que esdevenen un excel·lent recurs pedagògic.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ofereixen importants oportunitats laborals però, paradoxalment, les matriculacions en enginyeries tècniques experimenten un notable retrocés. Amb l'objectiu de promoure les diferents branques de les TIC entre els joves i infants –ja que és en aquestes edats quan es desperten les motivacions que influiran més tard en decidir cursar uns o altres estudis–, el departament de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada i TIC Anoia van impartir, dijous passat, un seminari adreçat a docents i pares d'alumnes de primària de l'Anoia perquè coneguin de prop les diferents eines educatives i de prototipatge existents. La iniciativa s'inclou dins el Programa “Informàtica i Comunicacions, professions de futur” que impulsen des del mes d'abril i que fins al juny implementarà tres blocs d'activitats. El primer va consistir en una sessió informativa sobre els diferents estudis d'informàtica i comunicació i les seves sortides laborals. El segon (en curs actualment) està centrat en la robòtica i la programació i, finalment, el tercer consisteix en un taller d'iniciació a la programació de webapps per a joves.

Seminari robòtica i programacio per a mestres, mares i pares
Seminari robòtica i programacio per a mestres, mares i pares
El nombrós públic que dijous va omplir la sala d'actes d'Ig-Nova Empresa per endinsar-se en el món de robòtica i la programació va descobrir, amb explicacions detallades i demostracions reals, què és LEGO Education, Scratch i Arduino. Aquest seminari va servir d'introducció als tallers gratuïts que es duran a terme els tres propers dijous. El 22 de maig serà de programació amb Scratch; el 29, de robòtica amb plaques d'Arduino i programació Scratch; i el 5 de juny, de LEGO WeDo® i LEGO Mindstorms®. Així, pares i professors podran experimentar en primera persona aquestes eines TIC i, si ho volen, traslladar-les després a casa o a l'aula.

Per ampliar la informació sobre el programa i formalitzar les inscripcions a les activitats: www.ticanoia.cat/professionsdefutur. A dia d'avui ja hi ha una trentena de participants i les inscripcions continuen obertes. Tots tres tallers es realitzaran a Ig-Nova Tecnoespai de 19.30h a 20.30h.

Seminari robòtica i programacio per a mestres, mares i pares
Seminari robòtica i programacio per a mestres, mares i pares
Robòtica per mestres, mares i pares

Atenció als mitjans de comunicació sobre aquesta campanya:
 premsa@kook.cat - 677 053 268

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube