TIC Anoia i l'Ajuntament d'Igualada promouen les TIC com a sortida professional

Entre abril i juny s'oferiran activitats gratuïtes per despertar l´interès pel sector
Actualment a Espanya hi ha 17.000 ofertes de treball en l'àmbit de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), però un gran percentatge no estan cobertes per falta de professionals. A més, s'estima que en els propers anys es poden arribar a crear un total de 500.000 nous llocs de feina. D'altra banda, aquests estudis comporten un 100% d'inserció laboral pels alumnes de Formació Professional i d'un 83% pels universitaris.
 
És evident, doncs, que les noves tecnologies han donat lloc a un nou sector empresarial que cada dia busca més professionals i que, tot i la crisi, creix exponencialment, tant a casa nostra com a l'estranger.
 
Davant aquests prometedors pronòstics i amb l'objectiu de fomentar el sector TIC com una sortida professional, l'Associació TIC Anoia i el Departament de Dinamització Econòmica de l'Ajuntament d'Igualada han organitzat conjuntament la primera edició del Programa “Informàtica i Comunicacions, professions de futur”. La iniciativa consta de tres grans blocs d'activitats que tindran lloc entre els mesos d'abril i juny i s'oferiran de manera completament gratuïta.
 
 
El programa arrencarà el 10 d'abril, a les 19:30h, al Museu de la Pell, amb una sessió informativa sobre els diferents estudis de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació i les seves sortides laborals. La xerrada, oberta a tothom, permetrà conèixer de més a prop el sector TIC: quines ofertes formatives existeixen (tant en la via reglada, com en la no reglada), quines sortides laborals contempla, quina demanda real hi ha actualment al mercat de treball i quina és previst que hi hagi en un futur, etc. Hi intervindran el president de la UEA, Blai Paco; el vicedegà del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica (COEIC), Jaume Catarineu; el responsable dels estudis d'Informàtica i comunicacions de l'Institut Milà i Fontanals, Isidre Guixà; el professor de la UAB Ramon Costa; i el gerent de CEINA, Manel López. A més, es projectarà un vídeo creat per l'ocasió on alumnes i ex-alumnes d'estudis TIC explicaran la seva experiència i donaran la seva visió sobre la professió i el futur del sector. La sessió oferirà, doncs, una visió de 360 graus sobre aquests estudis per aclarir tots els dubtes que hi puguin haver..
 
El segon bloc, centrat en la robòtica i la programació, es divideix en dues parts. En primer lloc, el 15 de maig, a les 19:30h, a Ig-Nova Empresa, s'impartirà un seminari obert a totes les escoles de primària d'Igualada, docents i membres de les AMPA que hi vulguin participar. S'exposaran les eines existents, els seus avantatges i inconvenients,  es fites que es poden assolir amb la seva aplicació, així com recursos i idees de projectes per als docents. Es farà especial èmfasi en les eines educatives i de prototipatge, algunes de codi obert. També s'inclouran demostracions amb LEGO WeDo®, LEGO Mindstorms®, Scratch i Arduino i es presentarà la impressió 3D com un exemple  d'actualitat que augmenta la popularitat d'aquestes eines d'aprenentatge. L'activitat es clourà amb una taula rodona amb diferents escoles d'Igualada i l'Anoia que ja estan duent a terme activitats de programació per tal que puguin explicar la seva experiència.
 
Posteriorment, com a segona part d'aquest bloc, s'oferiran tres tallers pràctics a professors i pares per tal que puguin ampliar els seus coneixements en la matèria, experimentar-los en primera persona i, finalment, traslladar-los a l'aula o bé a casa. La formació serà amena i molt pràctica, connectada el màxim amb el món real. Cada taller tindrà una hora de durada i consistiran en iniciació a la programació amb Scratch; iniciació a la robòtica, amb plaques Arduino i programació Scratch; i Lego WeDo® i Lego Mindstorms®. 
 
El tercer bloc del programa és un taller d'iniciació a la programació de webapps per a joves. Es durà a terme el 14 de juny, de 9.30h a 13h, a l'Escola Municipal de Música i permetrà al participants introduir-se al món de la programació de webapps aprenent a crear aplicacions web per al mòbil. Els participants faran una webapp que els servirà de targeta de presentació personal. 
 
L'Associació TIC Anoia –nascuda el juny de 2013 com a spin-off de la comissió TIC de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) i integrada actualment per una setantena d'empreses i professionals d'arreu de la comarca– fa un pas més en la seva tasca de crear un espai de reflexió i de propostes, a nivell comarcal, sobre els aspectes relacionats amb la incorporació i ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les empreses i el conjunt del territori. Per la seva banda, l'Ajuntament d'Igualada, i especialment des del Departament de Dinamització Econòmica, dóna suport a iniciatives sorgides de particulars que responen a necessitats locals reals i reverteixen positivament al  conjunt de la ciutadania.
 
Portada Campanya Informatica i comunicacions, professions de futur

Atenció als mitjans de comunicació:
premsa@kook.cat
677 053 268
 
 
 
 
 
Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube