TICAnoia implementa la votació digital basada en tecnologia blockchain de Vocdoni.

Dilluns 26/10/2020
La revolucionària solució de votació de Vocdoni permet la participació descentralitzada i no simultània amb totes les garanties d'un vot vinculant.

La disruptiva plataforma desenvolupada per la start-up Vocdoni, i basada en tecnologia blockchain proporciona les eines necessàries perquè organitzacions i institucions digitalitzin els processos de governança mitjançant el vot digital universalment verificable i descentralitzat. 

Amb la solució de governança de Vocdoni, TICAnoia ara disposa d'un sistema de vot digital anònim, transparent i vinculant amb totes les garanties de privacitat. La innovadora infraestructura permet que el sistema sigui resistent a la censura i als atacs, es escalable i fàcil d'utilitzar des de dispositius mòbils, i garanteix la privadesa dels seus usuaris mitjançant la utilització de criptografia.  

Amb l'aplicació, TICAnoia vol simplificar la gestió electoral, els processos de votació de Junta i de Consell i interaccionar amb la comunitat de socis per millorar aspectes TIC del territori. 

L'igualadí Xavier Vives va co-fundar Vocdoni juntament amb Pau Escrich. El projecte neix a Catalunya i actualment està format per un equip internacional multidisciplinari amb una dotzena de professionals experts en tecnologies distribuïdes, iniciatives open source i blockchain 

Vocdoni ha estat seleccionat per la iniciativa Next Generation Internet LEDGER de la Comissió Europea com un dels 16 projectes centrats en les persones, que treballen en tecnologies descentralitzades així com també ha estat destacat com cas d'èxit per la Generalitat de Catalunya. 

TICAnoia és l'associació per l'impuls de l'Ecosistema TIC de l'Anoia i té el compromís de promoure i fomentar la tecnologia de la informació i la comunicació com a resposta a les necessitats de les persones del territori en tots els seus àmbits d'activitat i coneixement. 

TICAnoia en Vocdoni App

Vocdoni

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube