Eines per captar i retenir el talent digital

Dijous 30/03/2023
La jornada “Empreses atractives pel talent digital”, que ha estat organitzada per TICAnoia amb el suport de l'Oficina Acelera Pyme per a l'entorn rural Secartys/Sinergia i l'Ajuntament d'Igualada, ha donat eines a les empreses assistents per captar i retenir el talent digital de la mà de diversos experts.

L'acte ha recollit diverses òptiques de la gestió del talent. Xavi Roca-Cusachs, Instructor humanista, estratega empresarial i Cofundador de HumanLeadership.net, ha començat fent reflexionar als assistents sobre els arguments per treballar a Barcelona o a l'Anoia. N'ha destacat la importància de crear comunitat al territori, un ecosistema on desenvolupar la carrera professional, i un entorn atractiu. Des del punt de vista de l'empresa, Roca-Cusachs ha reforçat la idea de disposar d'una proposta de valor i una cultura corporativa atractiva, fugint de les jerarquies, caminant cap a una responsabilitat compartida i sobretot preguntant-se quin impacte es vol generar en el món com a empresa.   

Per la seva banda, Mariona Renom, Talent Acquisition Manager a Isprox, consultoria multinacional de recursos humans nascuda a Tàrrega, ha exposat els resultats d'un estudi fet a l'Anoia que mostra una clara fotografia dels diferents perfils digitals a la comarca per franges salarials i segons experiència.

Seguint amb l'òptica empresarial, Maite López, Talent and Team Care a MPM Software, ha exposat com a la seva organització es treballa per la captació i retenció de talent, amb una forta política d'employer branding, escoltant les necessitats reals de les persones individuals i dels equips en conjunt, oferint formació a mida, coaching i beneficis adaptats a les individualitats.

Com a representació de l'administració pública, ha participat a l'acte la Sra. Liliana Arroyo, Directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, que ha fet una reflexió de la falta de talent femení en el sector, el qual representa actualment només el 8'6% i amb un sou un 19% més baix de mitjana, i el perquè això succeeix. Ha destacat motius com les barreres que la dona troba dins i fora l'empresa davant un repte professional, o fins i tot la importància del llenguatge utilitzat en una oferta de feina.

Al seu torn, Patricia Illa, segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, ha expressat la responsabilitat de l'administració local per crear un espai propici perquè els joves puguin formar-se i desenvolupar la seva carrera en el territori, en definitiva fer d'Igualada una ciutat atractiva.

 

Jornada talent digital 300323

Segueix TICAnoia a:
Facebook  Flickr  Instagam  Linkedin  Telegram  Twitter  Youtube